Alla inlägg den 18 februari 2009

Av Patz - 18 februari 2009 21:56

Denna underbara debatt kom självklart upp på kvällens föräldrarmöte.

Snart börjar Knytte-utflykter nämligen (en variant av Mulle fast för mindre barn) och då ska barnen ha med sig en frukt och VATTEN. Javisst, vatten är kanonbra men hallå! Det är vinter och troligtvis fortsätter det så i 32 dagar till om man får tro dagens prognos som jag inte kommer ihåg vart jag såg.

Hur mysipysigt är det att dricka kallt vatten när man sitter och huttrar (inte för att kidsen kanske huttrar förhoppningsvis men ni hajar poängen).

I METRO läste jag prognosen, just det så var det.

Jag frågade iallafall lite försynt om det var okej att ha med varm oboy i thermos men se nähä det var det inte. De kör ordentligt på minimaltmedsockerpolicy och det tycker jag förvisso är jättebra men som flera föräldrar verkade hålla med om så behöver det inte gå till överdrift.

Pedagogerna höll absolut med oss men till slut blev ändå slutsatsen att nä, vi kan inte göra så drastiska ändringar. Ljummet vatten föreslogs att barnen kunde få med istället för kallt. Eh???? Smaskigt värre asså!

Jaja, barn är faktiskt inte lika kräsna som vuxna så om alla dricker vatten lär ingen klaga.

Ett par föräldrar körde iaf igenom en liten kupp och bestämde att barnen skulle få liiiite glass på månadens kalas (alla barn som fyller år under månaden firas samtidigt och DET är jättebra) tillsammans med den brukliga fruktsallad som brukar serveras.


Ovido - Quiz & Flashcards